28 nov. 2014

CURTEA DE APEL CONSTANŢA SESIZEAZĂ CJUE ÎN PRIVINŢA TIMBRULUI DE MEDIU

Aşa cum v-am ţinut la curent până în prezent, vă informăm că într-un dosar, Curtea de Apel Constanţa a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în privinţa timbrului de mediu. În concret, Curtea de la Constanţa va adresa următoarea întrebare Curţii de la Luxemburg: ”Se opune art. 110 din TFUE la stabilirea conform art. 4 lit. a din OUG nr. 9/2013 a obligaţiei de a plăti timbrul de mediu pentru autovehiculele de ocazie provenite din spaţiul comunitar cu ocazia înscrierii în evidenţele autorităţii competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de către primul proprietar din România şi atribuirea unui certificat de înmatriculare şi a numărului de înmatriculare?” Mai pe înţelesul tuturor, se întreabă dacă este compatibilă cu legislaţia europeană instituirea unei taxe speciale auto la momentul introducerii în parcul auto naţional al României a unui autovehicul înmatriculat anterior pe teritoriul oricărui alt stat membru al Uniunii Europene.

Reamintim că, potrivit art. 267 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene, sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în această privinţă este obligatorie deoarece solicitarea a fost formulată în recurs şi are o legătură indisolubilă cu fondul cauzei.

Totodată, vă informăm că la nivelul Curţii de Apel Constanţa se află mai multe dosare în pronunţare asupra aceleiaşi probleme de drept: sesizarea CJUE în privinţa timbrului de mediu.

No comments yet.

Leave a Comment