19 mart. 2011

CURTEA DE APEL CONSTANŢA DESPRE NATURA JURIDICĂ A DECIZIEI DE CALCUL AL TAXEI PE POLUARE

Într-o speţă Curtea de Apel Constanţa, a stabilit că decizia de calcul al taxei pe poluare nu este un act administrativ fiscal ci reprezintă materializarea unei operaţiuni administrative (a calculului cuantumului taxei) având ca argumente, între altele, şi ideea că taxa este prelevată în baza OUG 50/2008 iar nu a deciziei de calcul, decizie care nu poate avea valenţe de titlu de creanţă sau de titlu executoriu.

Prin urmare, sentinţa recurată a fost casată şi trimisă spre judecare, faţă de neabordarea fondului prin admiterea excepţiei de inadmisibiltate a acţiunii vizând neconstestarea în termen de 30 de zile a deciziei de calcul, excepţie ridicată din oficiu de Tribunalul Constanţa. După casare, abordând fondul, Tribunalul Constanţa a admis acţiunea.

  1. Tanase 1 iul. 2011 | reply

    Buna ziua.Am urmatoarea problema.Fratele meu are un autovehicul inmatriculat intr0 tara UE,pe care vreau s-o cumpar eu,asadar e nevoie ca el s-o inmatriculeze in RO ca sa mi-o poata vinde aici .Problema care ma intereseaza e daca se schimba proprietarul,pe actele de plata al taxei auto fiind el (fostul proprietar),eu ,ca nou proprietar,mai pot actiona statul in judecata pentru recuperarea taxei?
    Multumesc anticipat.

    • Viorel Papu 1 iul. 2011 | reply

      Aşa cum v-am spus la telefon, puteţi să înmatriculaţi dvs. maşina sau dacă o înmatriculează fratele, se poate recupera taxa, în numele fratelui dvs.

Leave a Comment