27 iun. 2012

ÎNMATRICULAREA PROVIZORIE A AUTOVEHICULELOR DE OCAZIE DIN UE DUPĂ EXPIRAREA CELOR 90 DE ZILE

În această dimineaţă am purtat o discuţie cu domnul Romeo Tecău pe tema din titlu şi pot să spun că rar am întâlnit un conducător de instituţie care să fie atât de preocupat de interesele cetăţenilor. Deoarece Serviciul de Înmatriculări Auto Constanţa (prescurtat) era singurul din ţară care elibera numere provizorii şi după depăşirea celor 90 de zile prevăzute de Ordinul nr. 1501/2006, la sesizarea unor oameni ”de bine” din alte judeţe, Direcţia Generală de Înmatriculări Auto a emis o informare/directivă prin care pune în vedere tuturor şefilor serviciilor judeţene să nu elibereze numere provizorii decât în condiţiile celor 90 de zile. Evident, în condiţiile în care există o hotărâre judecătorească (ordonanţă preşedinţială) care obligă serviciul la înmatriculare provizorie pe durata dosarului de fond, nimeni nu ar putea să nu pună în aplicare o astfel de hotărâre. Cel puţin la nivel de Constanţa aceasta este soluţia pentru a circula provizoriu şi după cele 90 de zile: ordonanţa preşedinţială. Eu am convingerea că înmatricularea provizorie pe durata procesului de fond se va putea face chiar înainte de redactarea ordonanţei preşedinţiale. Vă doresc succes!

  1. sandu radu 21 sept. 2012 | reply

    Buna ziua va rog sa imi spuneti daca deschid un proces in vederea inmatricularii unui autoturism fara plata taxei se pot scoate numere rosii pe perioada procesului.va multumesc.

    • Viorel Papu 28 sept. 2012 | reply

      Pe durata procesului de fond se pot elibera numere roşii numai în baza unui alt proces, de ordonanţă preşedinţială însă practica judecătorească este împărţită în această privinţă.

Leave a Comment