16 iul. 2012

RESTITUIRE TAXĂ PENTRU EMISIILE POLUANTE – 2012

Într-o speţă, Tribunalul Constanţa a obligat AFP Constanţa la restituirea taxei pentru emisiile poluante prevăzută de Legea nr. 9/2012, amendată cu dobânda legală în materie fiscală  + cheltuieli de judecată. Totodată, s-a respins cererea de amânare formulată de AFP Constanţa deoarece era neîntemeiată, tinzând la tergiversarea soluţionării cauzei. În esenţă, s-a stabilit că forma actuală (în supendare) a Legii nr. 9/2012 contravine art. 110 din TFUE.

UPDATE: 20.09.2012 – Sentinţa a rămas irevocabilă prin nerecurare şi a fost transmisă spre executare, după învestirea cu formulă executorie.

  1. nicu 3 sept. 2012 | reply

    As avea o intrebare,fiindca am intalnit o problema in restituirea banilor.Cei de la A.N.A.F mi-au spus ca in hotarare nu scrie perioada pt care ei trebuie sa plateasca dobanda aferenta sumei,dar scrie ca trebuie restituita dobanda legala calculata conform art 124 din OG nr 92/2003.Nu este acelasi lucru??

  2. Viorel Papu 6 sept. 2012 | reply

    Teoretic art. 124 (+120) din C.proc.fisc. este suficient pentru a putea fi calculată dobânda. Dacă se tot insistă pe tema asta, depuneţi o cerere de lămurire dispozitiv, ca să spună instanţa de când şi care dobândă se calculează. Succes!

  3. Pingback: Tribunalul Constanta. Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule contravine dreptului UE « JURIDICE.ro

    […] NOTĂ: Sentinţa a rămas irevocabilă prin nerecurare şi a fost transmisă spre executare, după învestirea cu formulă executorie […]

Leave a Comment